Does passion make a better surgeon?


J.D. Beard

Vrijdag 12 mei 2017

11:50 - 12:35u in Brabantzaal

Categorieën: Algemeen

Parallel sessie: S25 Plenair - Prof. Michaël Lecture: Prof. dr. Jonathan David Beard (NVvV)


Prof. Michaël-lecture 2017
Sinds 1990 organiseert de Stichting Prof. Michaël-van Vloten Fonds in samenwerking met de NVvH de "Michaël-lecture", waarvoor op kosten van de Stichting een zeer vooraanstaande buitenlandse chirurg naar Nederland uitgenodigd wordt. Op voordracht van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV) wordt de Prof. Michaël-lecture 2017 gegeven door Prof. Jonathan Beard.

Prof. Jonathan Beard geldt als een internationaal vermaard hartstochtelijk (vaat)chirurg met een enorme expertise op het gebied van opleiding. Sinds 2012 is hij Professor of Surgical Education aan de Royal College of Surgeons of England. De NVvH en NVvV zien ernaar uit hoe hij verschillende generaties chirurgen zal inspireren passie voor hun vak te behouden en passie voor hun vak over te dragen.

Stichting Prof. Michaël-van Vloten Fonds
Doelstelling:
- het bevorderen van studie op heelkundig gebied, wetenschappelijk heelkundig onderzoek, wetenschappelijk werk op heelkundig gebied;
- het verlenen van steun van financiële aard voor studie van de heelkunde, beoefening van de heelkunde, publicaties op heelkundig gebied, dissertaties op het gebied der heelkunde.
Bestuur:
- Prof. dr. H.W. Tilanus, chirurg (Rotterdam)
- Mr. H.J.M.E. Mathijsen (Venray)
- Mr. P.M.A. van Berckel (Den Haag)
- Dr. C.M.A. Bruijninckx, chirurg (Rotterdam)
- Prof. dr. I.H.M. Borel Rinkes, chirurg (Utrecht)
- Dr. J.J. Hamming, chirurg (Den Haag)
- Prof. dr. J.C. Molenaar, chirurg (Rotterdam)