Achtergrond
Voorzitter(s): dr. M. Bemelman, traumachirurg, ETZ, Tilburg & ...

Vrijdag 12 mei 2017

10:40 - 10:40u in Auditorium

Categorieën: Symposium, Trauma, Vaten

Parallel sessie: S23 - Toekomst met passie: 3D printing, Virtual- en Augmented Reality in de chirurgie


We leven tegenwoordig in een high-tech samenleving. Ook in de medische wereld is deze vooruitgang onmiskenbaar aanwezig.

Voor de beeldvorming van fracturen is het werkpaard echter nog steeds de in 1895 uitgevonden röntgen foto; tijd voor vernieuwing! Innoverende technieken zijn:  3D printing en Augmented Reality (AR). Een 3D print is snel  gemaakt met uw eigen 3D-printer! 3D-prints maken het leertraject korter en het werk een stuk gemakkelijker: de operateur krijgt sneller inzicht in het letsel, kan vooraf een beter operatieplan opstellen en de operatie efficiënter uitvoeren.

Geen 3D-printer voorhanden? Doe uw pre-operatieve planning virtueel. Met een Virtual Reality bril op kunt het model aan alle kanten bekijken. Wilt u een 3D-object op uw patiënt projecteren tijdens de operatie? Met AR wordt een virtuele wereld toegevoegd aan de bestaande werkelijkheid, zoals de projectie van een bekkenfractuur of aneurysma over de patiënt. Beide toepassingen zorgen voor een compleet nieuwe dimensie in de chirurgie die we graag met u delen. Een live demonstratie van een AR-bril is de kers op de taart!   

Meer info