3D Beeldvorming, 3D Printing en Augmented Reality in de klinische praktijk


T.J.J. Maal

Voorzitter(s): dr. M. Bemelman, traumachirurg, ETZ, Tilburg & ...

Vrijdag 12 mei 2017

11:28 - 11:40u in Auditorium

Categorieën: Symposium, Trauma, Vaten

Parallel sessie: S23 - Toekomst met passie: 3D printing, Virtual- en Augmented Reality in de chirurgie


De afgelopen jaren heeft 3D beeldvorming zich ontwikkeld tot een waardevolle techniek. Door gebruik te maken van verschillende medische beelden is het mogelijk betere diagnoses te stellen en operaties en behandelingen virtueel in 3D voor te bereiden.

3D beeldvorming biedt tevens de mogelijkheid resultaten objectief te evalueren. Op deze manier ontstaat een optimale patiënt specifieke oplossing.

Tijdens deze presentatie zal de focus liggen op de steeds prominentere rol die 3D beeldvorming en 3D printen innemen binnen ons ziekenhuis. Daarnaast spelen nieuwe ontwikkelingen zoals Augmented Reality een steeds grotere rol in de gezondheidszorg.

T.J.J. Maal is coördinator van het Radboudumc 3D Lab. Het doel van dit 3D Lab is technologische innovaties in de patiëntenzorg te integreren en patiënt specifieke oplossingen te kunnen bieden. Deze innovaties bestrijken een breed toepassingsgebied. Het 3D Lab werkt inmiddels met meer dan 15 afdelingen in het RadboudUMC. Ook zijn er diverse landelijke samenwerkingsinitiatieven.