drs. E. Stortelder


Voorzitter: S13

Rijnstate
Chirurgie
Arnhem
Nederland


Sessievoorzitter bij onderstaande sessie(s)

  • S13 Surgery in relation to migration (donderdag*)

 

* Programma donderdag / vrijdag

Eva Stortelder (1983) studeerde af als basisarts aan de Universiteit Utrecht in 2008. Tijdens een co-schap in Tanzania raakte zij geïnspireerd om tropenarts te worden. Het onderdeel heelkunde van de tropenopleiding volgde zij in het Slingeland ziekenhuis, daarna deed zij gynaecologie in het Rijnstate. Als Arts Internationale Gezondheid en Tropengeneeskunde werkte zij voor de United Nations in Malawi in 2012/2013, als medisch manager van een missieziekenhuis met 150 bedden en 5 buitenposten. Al tijdens de tropenopleiding in het Slingeland was het vonkje om chirurg te worden overgeslagen en per 2014 begon zij als aios heelkunde in de regio Nijmegen.
De ontwikkelingschirurgie blijft haar boeien, en als bestuurslid van de Netherlands Society for International Surgery houdt ze zich bezig met global surgery. Ook zit ze in de redactie van tijdschrift De Jonge Specialist.
Eva is net terug met haar gezin uit Malawi, waar ze 3 maanden als aios heeft gewerkt op de chirurgische afdeling van een van de 4 Central Hospitals van het land.