M. MahliVolgde zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Aleppo en studeerde in 2007 af als basisarts. Na 2 jaar algemene chirurgie startte hij zijn specialisatie in plastische chirurgie in het universitaire ziekenhuis van Aleppo. Daarna volgde hij daar tevens een 4 jaar durende opleiding in reconstructieve en cosmetische chirurgie. Tijdens deze opleiding werkte hij ook op de brandwond unit in het Alkindy universitaire ziekenhuis. In 2013 voldeed hij zijn master in plastische en cosmetische chirurgie aan de universiteit van Aleppo.

Mustafa vluchtte in 2014 naar Nederland. Daar volgde hij sinds 2015 een intensieve cursus Nederlands. Hij heeft in 2016 het staatsexamen NT2 gehaald. Nu is hij bezig met de AKV toets (Nederlandse medische taal en de regels van gezondheid in Nederland) en de beroepsinhoudelijk toets.
Daarnaast werkt hij als vrijwilligers bij stichting Pharos (expertise centrum gezondheidsverschillen) en de GGD regio Utrecht (Syriersgezond).
Mustafa wil graag in weer zijn medische beroep weer uitoefenen, maar zal eerst een beroepsinhoudelijk examen en een deel van de co-schappen gaan doen, alvorens hij in Nederland als arts kan gaan werken.